Monday, September 10, 2007

İspanya ve Tatil: Büyülü Destinasyon

İspanya'yı ziyaret etmek sadece bol güneş, zengin mutfak ve sıcak insanlar anlamına gelmez. İspanya'da görülecek tarihi ve sanatsal pekçok eser ve harika bir doğa var. Gezmek ve görmek için mükemmel bir destinasyon. Seçim sizin.

Önemli müzeler, etkileyici binalar, tarih kokan caddeler, canlı gece hayatı ve mükemmel plajlarıyla İspanyol şehirleri gerçek bir turizm seçeneği sunuyor. İspanya dinlenmek ve eğlenmek için sizleri bekliyor. Düşündüğünüzden çok daha fazlasıyla geri döneceğiniz harika bir ülkedir İspanya.

Katalonya'nın başkenti Barcelona 20. yüzyılın avant-garde sanatı, Roma devrinden kalan tarihi miras ve Modernizmin harika örnekleriyle Akdenizin gerçek bir kozmopolit şehridir. Roma İmparatorluğu geçmişiyle Barcelona uzun bir tarih, ekonomik dinamizm ve sanatsal mirasıyla ön plana çıkar. Müzeler, sergiler, şehirdeki anıtsal heykeller, müzik, sinema ve dansla turistler için gerçek bir cazibe merkezidir.

Sierra Nevada'nın eteklerinde, Darro ve Genil ırmakları arasında Doğu Andalusia'nın ilgi çekici şehirleri yer alır. Granada, Santa Paula (AC Hotel) gibi tarihsel binalar, Albaicín'deki "cármenes"leri (bahçeler içindeki tarihi villalar) ve Sacromonte'daki kaya evleriyle ön plana çıkar.

Valencia ticaret, kültür, sinema, tiyatro, müzeler, müzik ve iş demektir. Sergileri ve fuarlarıyla uluslararası alanda avant-garde stiliyle Avrupa'nın en çekici şehirlerinden biridir. Canet d’En Berenguer'da altın kumlu plajlar kıyı boyunca uzanır. Cullera, Gandía ve Oliva plajları görsel açıdan taşıdıkları zenginlikle dikkat çeker.

Galiçya'nın başkenti Camino de Santiago gastorominin bir sanata dönüştüğü yerdir. Restoranlar, barlar, tavernalar zengin ve özgün mutfağıyla, ancak her bütçeye uygun fiyatlarla ziyaretçilerini ağırlar. Buradaki bölgesel ürünleri, özellikle deniz ürünlerini ve balık çeşitlerini mutlaka denemelisiniz.

No comments: